Miere de Manuka din Noua Zeelanda - Ce reprezinta valorile MGO si UMF ?

Daca ai cautat anterior miere de Manuka, este posibil sa fi intalnit o serie de sisteme de evaluareprintre care MGO Manuka Honey. Suntem aici sa va explicam ce reprezinta mai exact MGO si care este diferenta dintre acesta si valorile UMF – un alt sistem de evaluare a acestei mieri.

Toata mierea naturala are unele efecte antibacteriene, dar oamenii de stiinta au descoperit ca efectele celei de Manuka sunt mult mai puternice, si asta datorita MGO. 

MGO din mierea Manuka este de fapt un acronim pentru metilglioxal - un compus chimic care se regaseste in aceasta miere miraculoasa. MGO este tocmai cel responsabil de efectul antibacterian despre care se vorbeste atat de des, avand proprietati antibacteriene si antimicrobiene bine documentate. Cu cat mai mare valoarea MGO, cu atat este mai ridicat si nivelul de proprietati antibacteriene al mierii. Nu inseamna insa ca trebuie sa il consumam pe cel cu MGO-ul cel mai ridicat, acest lucru trebuie evaluat in functie de afectiune sau obiectiv.

Cine evalueaza si cum se masoara MGO?

Sistemul de clasificare MGO testeaza de fapt metilglioxalul continut in miere si constituie un semn de puritate si calitate atunci cand vine vorba de evaluarea autenticitatii mierii de Manuka. 

Masurarea metilglioxalului (MGO) este o metoda stiintifica de testare solida in care exista o marja de eroare minuscula de 2%. Testarea pentru si pe metilglioxal (MGO) este o obligatie din partea guvernului din Noua Zeelanda. In aceeasi masura autoritatile testeaza si valoarea UMF, care ofera garantia autenticitatii mierii, la randul sau.

Guvernul din Noua Zeelanda a aprobat acum o legislatie mai stricta in ceea ce priveste mierea de Manuka si modul in care este etichetata. Asadar in prezent mierea de Manuka exportata din Noua Zeelanda trebuie acum testata si in laborator pentru a dovedi ca este autentica.

Noile teste verifica:

  • Cele patru ingrediente active gasite numai in mierea de Manuka
  • ADN-ul polenului Manuka

 

Care sunt diferentele dintre UMF si MGO?

UMF si MGO sunt indicatori standardizati ai concentratiei unora dintre compusii chimici bioactivi gasiti in mierea de Manuka intr-un esantion dat de produse. Compusii chimici bioactivi, atunci cand sunt aplicati pe piele sau digerati in tractul digestiv, pot oferi corpului tau asistenta unica in rezistenta la infectii, imbunatatirea sanatatii pielii si facilitarea digestiei. Ca si MGO, UMF constituie un alt sistem individual de notare. UMF este un acronim care inseamna factor Manuka unic, definind un sistem de notare complet si avansat. Acesta incorporeaza masurarea nivelurilor MGO, dar include si testarea suplimentara a markerilor de autenticitate a mierii Manuka. Aceasta include dihidroxiacetona si leptosperina.

 

Mierea de la ManukaShop  - certificare dubla

La Manuka Shop, avem numai miere cu dubla certificare: MGO si UMF, insa pe etichetele borcanelor noastre, pentru simplificare, evidentiem valoarea MGO. Daca ati cumparat anterior miere de Manuka UMF, atunci iata un grafic simplu care indica nivelul MGO corespunzator:

ce este mgo sau umf miere de manuka

 

In concluzie, UMF este un indicator al calitatii si puritatii mierii de manuka, iar MGO, compusul natural care face ca mierea de Manuka sa fie unica, releva nivelul proprietatilor antibacteriene.

Vrem te asiguram ca toata mierea de Manuka pe care o vindem poarta stampile de autenticitate, ceea ce demonstreaza ca mierea a trecut aceste teste de laborator stricte. Pentru mai multa incredere am inserat AICI mai multe detalii care atesta autenticitatea mierii noastre, si implicit, confirma efectele pure si benefice de care te vei convinge cu usurinta dupa consum.

 


Older Post Newer Post