Mierea de Manuka - demonstratie de forta impotriva racelii. Nu o spunem noi, o spun cercetatorii (si nu doar cei britanici) 😊.
O sanatate imunitara buna este vitala daca vrem sa luptam impotriva racelii sau a gripei care ne bombardeaza in fiecare sezon, sa nu mai luam in calcul si alte virusuri sinistre.
Si cum inca ne aflam in sezonul friguros, iar viitoarele schimbari de temperatura vor fi resimtite de organismul nostru precum adevarate provocari de rezistenta, e timpul sa construim strategii pentru a ne mentine imunitatea sus si virusurile la distanta.
Cum ne intarim sistemul imunitar?
Niciun secret aici: sistemul imunitar este sistemul de supraveghere a corpului tau si functioneaza 24/7 pentru a identifica si a elimina virusurile si bacteriile care ne pot imbolnavi. Un real Ahile al organismului, nu-i asa?
Hiba o cunoasteti: Ahile are un calcai vulnerabil! Pentru sistemul nostru imunitar acesta ar fi reprezentat de o dieta slaba, stresul cronic si lipsa somnului, precum si de anumite afectiuni medicale. Acestea iti pot afecta serios imunitatea, care nu te mai poate proteja.
Foarte indicate - Vitamina C si consumul de fructe si legume sunt de cele mai multe ori aliati de seama pentru a te mentine in general sanatos. Insa mai sunt momentele acelea cand tusea sau raceala par sa se tina scai de tine saptamani la rand si atunci simtim nevoia unui adevarat combatant.
Ce este mierea de Manuka?
Cu un bagaj extins de proprietati, mierea de Manuka a demonstrat ca ofera sprijin pentru sistemul respirator si imunitar al corpului, indiferent daca luptam impotriva racelii obisnuite, a gripei sau chiar a germenilor mai inraiti.
Produsa in Noua Zeelanda din florile arborelui Manuka, aceasta miere unica devine tot mai mult o baza de vindecare si bunastare pentru consumatorii din intreaga lume. Interesul stiintific si atractia consumatorilor sunt inradacinate in proprietatile unice ale mierii Manuka, care o diferentiaza de toate celelalte mieri din intreaga lume.
Parte superaliment, parte medicament, mierea de Manuka a fost imbratisata si recunoscuta de medicina obisnuita pentru utilizarea ca tratament de ingrijire a ranilor. Poate ai auzit numeroase povesti de succes cu privire la vindecarea taieturilor, a afectiunilor pielii, a arsurilor si a ranilor infectate. Dar cat este de eficienta si cum actioneaza in cazul racelilor si a altor virusuri gripale?
Ce arata studiile despre proprietatile antivirale ale mierii de Manuka?
O echipa de cercetatori a publicat in 2014 rezultatele muncii lor cu privire la efectul mierii miraculoase de Manuka asupra unei varietati de tulpini de virusuri gripale A si gripale B. Acestia au studiat mierea de Manuka individual, dar si in combinatie cu cea mai comuna clasa de medicamente antivirale cunoscute ca inhibitori ai neuraminidazei sau NAI (Tamiflu este un exemplu de NAI). NAI blocheaza replicarea virusului, iar acest prim studiu a concluzionat ca mierea de Manuka a avut o „activitate inhibitoare puternica impotriva virusului gripal”, precum si efecte sinergice cu NAI.
Nu s-au oprit aici. Lucrarile ulterioare realizate de aceeasi echipa, publicate in 2016, au avut ca scop studiul mierii de Manuka si al ingredientului sau cheie - efectul metilglioxalului (MGO) asupra tulpinilor de virus gripal B. Concluziile acestui studiu au confirmat ca „MGO a prezentat un spectru larg de activitate inhibitorie impotriva virusurilor gripale B” si, in mod important, „impotriva tulpinilor de gripa B rezistente la NAI”.
Cum consumam mierea de Manuka in timpul sezonului rece si gripal?
Deoarece mierea de albine Manuka este nu numai eficienta, dar si delicioasa, este usor de incadrat in orice regim de sanatate si wellness. Poate ajuta la sustinerea tratamentului medicamentos (daca este cazul) si la ameliorarea simptomelor, astfel incat sa poti reduce timpul de convalescenta sau vindecare.
Potrivit expertilor, pentru a obtine maximul de beneficii imunitare din mierea de Manuka, ar fi de preferat sa consumam o doza de aproximativ 2 pana la 3 lingurite pe zi cu MGO 250+ . Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa savurezi o lingura direct din borcan.
Mierea de Manuka este de obicei mai groasa ca si consistenta, mai inchisa la culoare si are o aroma mai puternica decat alte mieri, asa ca, daca doresti, poti incorpora lingurile de miere in masa de mic dejun astfel:
- Intinzi mierea pe o felie de paine prajita integrala sau alba
- Se poate adauga in iaurtul preferat sau in lapte
- Il poti transforma intr-un smoothie, combinandu-l cu fructe.
Nimic mai usor si benefic! Iar daca ai nevoie de sustinerea unui specialist care sa iti indice mierea cu cel mai bun MGO pentru tine, te asteptam cu drag sa ne contactezi.